Frederikke og hendes forglemmigej

Med baggrund i mine erfaringer, både som menneske og som bedemand gennem mange år, har jeg forfattet denne bog. Bogen læser man sammen med børnene og lægger op til at give dem svar på de spørgsmål der opstår.

Min datter Vibeke var kun 10 da hendes elskede morfar ganske pludseligt døde og 13 da hendes far blev revet fra os uden varsel. Vi brugte små symbolske ting til at hjælpe os og dem har jeg givet videre til Frederikke.

Tal med børnene

Børn er ofte ret spontane og kan tåle at høre om mere end vi tror. Jeg er af den overbevisning, at det er bedre at tale om tingene, og forklare det der nu kan forklares, frem for at prøve at skjule, at døden findes.

Jeg ved godt, at der aldrig er to situationer der er ens – det er ikke altid morfar der dør – det er ikke altid en bisættelse, hvor rustvognen kører kisten væk fra kirken – det er ikke altid, at der skal indrettes et gravsted. Det vigtigste for mig er, at bogen giver anledning til, at børnene får sat nogle ord på deres oplevelser, så må i jo forklare om de ting, der er anderledes i netop jeres familie.

Bodil Sund

Frederikke og hendes forglemmigej